logga2.png
Skriv ut sidanStart > Events > Nostalgigalan 2021
Start > Events > Nostalgigalan 2021


  NOSTALGIGALAN 2021                                                                                                                 Bilder     Videoklipp

  På grund av coronapandemin är föreställningen framflyttad till Söndag 21 november 2021 kl. 18.00.

  Visa gott omdöme och omsorg - kom vaccinerad. Tack !

  Årets sjunde Nostalgigala bjuder på en kavalkad av musik från 1950- och 1960 talen från samtida epok i USA och England.  ARTISTER

  Linda Gail Lewis är syster till Jerry Lee Lewis. Precis som sin bror är hon pianist och rocksångare och har turnerat under eget namn i både Europa och USA. Linda är född i Ferriday, Louisiana, USA och började sin karriär som 14-åring i början av 1960-talet- Till en början ingick hon i kören på Jerrys turnéer, där de även gjorde en och annan duett tillsammans. 1971 blev det Sverigepremiär för Lindas del, även då i sällskap med Jerry. Linda har släppt ett flertal album och framträder emellanåt med dottern Annie Marie Lewis. Därutöver har hon samarbetat med bl.a. Van Morrison och Shakin' Stevens.

  Linda är ständigt aktuell med turneer i USA och Europa. Och Sverige tilltlalar henne särskilt. Hon var huvudnumret på vår Jubileumsgala 2018.

  Linda Gail Lewis är nominerad till Ameripolitan Music Awards i kategorin Årets Rockabilly Female 2020 i Memphis, USA.
  Galan äger rum 24 februari 2020 i The Guest House, Graceland i Memphis. Linda blev liksom Jerry Lee Lewis intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame 2016.


  Billy Bremners Rockfiles
  Billy Bremner var redan en erkänd studiogitarrist när han 1978 blev medlem i den Brittiska rockgruppen Rockpile tillsammans med Dave Edmunds,
  Nick Lowe och Terry Williams. Därefter ingick han i The Pretenders för att senare flytta till Los Angeles och där fortsätta som studiomusiker under nio år.

  Nashville blev nästa verksamhetsort i början av 1990-talet. Billy har spelat med Paul McCartney, Johnny Cash, Little Richard, Carlene Carter, Kirsty McColl, Elvis Costello och Shakin' Srevens för att nämna några,

  I mitten av 1990-talet flyttade Billy Bremner till Sverige och spelade under några år i The Refreshments och släppte sitt andra soloalbum "A Good Week's Work" denna gång uppbackad av The Refreshments. Med Nick Lowe har Billy medverkat på sex album, Dave Edmunds fem plattor och med Rockpile fyra skivor och fyra egna soloalbum.

  När Billy Bremners Rockfiles kommer till Nostalgigalan har de turnerat i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, England, Skottland, USA och Japan.

  Billy Bremner blev intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame den 31 oktober 2018.


  Phil Haley & His Comments
  Gruppen bildades i Devon, England som ett tributeband till Bill Haley & His Comets. Bandet har turnerat i över 20 år i Storbrittanien, Europa, Ryssland och Australien. Därutöver har de spelat på världsberömda festivalen Viva Las Vegas i USA tio gånger och återvänder dit i april 2020. Bandet framträder då på samma scen som rockabillyartisten Marti Brom från Austin, USA - känd för våra lyssnare genom intervjun i juni 2015 då Marti också blev intagen i Radio Nostalgi Hall of Fame.

  Phil Haley & His Comments har spelat in sex album varav ett med Gina Haley, dotter till Bill Haley.


  Day Warren and The Backbeats
  Kungsbackabandet som av tradition öppnar Nostalgigalorna med låtar ur en väl utvald repertoar av pop och rock från 1950- och 1960-talen.

   


  Kungsbacka Teater
  Söndagen den 21 november 2021 kl.18.00.
  Speltid 4 timmar inkl. paus.
  Servering finns.

  Biljetter hos Kungsbacka Turistbyrå tel. 0300-83 45 95 och Ticketmaster

  Arrangör: Radio Nostalgi  Adress

  Radio Nostalgi

  Box 140

  439 08  FRILLESÅS

  logo.facebook.liten.jpg

  Kontakt                                    

  Tel: 0340-65 74 40

  info@radionostalgi.se  seo istanbulankara dershane