logga2.png
Skriv ut sidanStart > Events > De Gyllene Åren 2019
Start > Events > De Gyllene Åren 2019

             flashmen.450x335.jpg      henry.ingolf.450x205.jpg

                                                                       De Gyllene Åren
                                                                                 En musikkavalkad från 1950 och 1960 talen


Göteborg - ”Lilla London” - var pop- och rockmusikens Mekka under de två decennierna då Sveriges flesta musikklubbar dök upp som svampar i ”Götet” och tonåringarna fick sin egen musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle bli succéer inte bara här i landet utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade en publik som aldrig förr och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt.

Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under kvällens föreställning i sällskap med The Flashmen och The Golden Music Band vars medlemmar har sina rötter i dåtidens pop-och rockband i Göteborg. Men de har också spelat eller vikarierat i Schytts, Streaplers, Towe Widerbergs, Flamingokvintetten, Millas Mirakel, medverkat som studiomusiker i en mängd skivinspelningar samt i radio och TV.

Och kvällens repertoar bjuder förstås på en kavalkad av de pop- och rocklåtar som fortfarande står sig och alla minnen därtill från eran då bl.a. Elvis Presley, Johhny Cash, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Buddy Holly och Fats Domino toppade listorna.

Gäst inför kvällens konsert är Henry Fredriksson i De La Vi från Kungsbacka numera känd från TV-inslagen Landet Runt och Väst-Nytt jämte Radio Nostalgi. Han har imponerat stort och de röstlika Elvis Presleylåtarna finns nu även på skiva inspelad i egen studio. I duon ingår Ingolf Johnsson, gitarrist, tekniker och skivproducent.

Kungsbacka Teater Fredag den 31 maj 2019 kl. 19.00.

Speltid: 3 tim. inkl. paus.   Servering finns.

Biljettpris inkl. avgift: 295 SEK.  Finns hos Kungsbacka Turistbyrå tel. 0300-83 45 95 och Ticketmaster

Adress

Radio Nostalgi

Box 140

439 08  FRILLESÅS

logo.facebook.liten.jpg

Kontakt                                    

Tel: 0340-65 74 40

info@radionostalgi.se