logga2.png
Skriv ut sidanStart > Events > Nostalgigalan 2019
Start > Events > Nostalgigalan 2019

  NOSTALGIGALAN 2019                                                                                                       Bilder    Videoklipp

  Årets Nostalgigala blev den sjätte succén i ordningen och återigen lovordad av såväl artister som publik.

  ARTISTER

  Swedens Clearwater Revival
  Ett gäng rutinerade rockrävar med åtskilliga år på vägarna. Det är 100% Creedence som gäller och en räcka av hitlåtar.

  Blåblus
  Bandet bildades 1972 med Björn Skifs och lanserades internationellt som Blue Swede. Genombrottet i USA kom 1974 med ”Hooked on a feeling” som kom etta på Billboard-listan. Låten kom också med i soundtracket till filmen ”De hänsynslösa” och senare i soundtracket till ”Guardians of the Galazy” (2014). Björn Skifs lämnade Blåblus 1975 för egen solokarriär. Blåblus turnerade därefter med Jerry Williams, Ted Gärdestad och Brian Chapman. Efter ett antal års uppehåll startades bandet upp igen av originalgitarristen Micke Areklew år 2011.

  Sångaren Mads Clausen har ett förflutet i rockbandet Biscaya och Göteborgsbandet Treåcomp. Han var med i danska Melodifestivalen 1990 och 1991 i gruppen The Boys. Mads deltog i det första programmet 1994 av Sikta Mot Stjärnorna i TV4 som Björn Skifs och var 1995 med på två långa turnéer. Under åren 1996-99 sångare i dansbandet Miami med spelningar runt om i landet samt Bingolotto m.m. Ingår sedan 2011 i Blåblus.

  Roadwork
  Roadwork är mest känt som kompband till Jerry Williams under åren 1976-84. 1979 släpptes det kritikerrosade albumet ”I Can Jive” på skivmärket Sonet. Titellåten skrevs av Caj Högberg och Dougie Lawton, gitarrist i bandet. Den räknas som en av Jerrys största hits. Roadwork återuppstod inför Nostalgigalan med originalmedlemmarna förstärkta med Micke Finell på gitarr, sax och sång.
  Gärstartist: Geraint Watkins känd från Shakin’ Stevens, Status Quo, Dave Edmunds, Bill Wymans Rhythm Kings mfl.

  Day Warren and The Backbeats
  Välbekanta bandet från Kungsbacka som tidigare har öppnat flera  Nostalgigalor - så även denna gång.

  Intagna i Radio Nostgalgi Hall of Fame

  Under åren 1983-85 ingick Mads Clausen i hårdrockbandet Biscaya och 1985-91 i coverbandet Treåcomp. !990 och 1991 var det dags för danska Melodifestivalen med gruppen The Boys - fjärde resp. femte plats. 1994 deltog Mads i premiärsäsongen av Sikta Mot Stjärnorna i TV4 som Björn Skifs och låten Michelangelo. Därefter två långa turnéer 1995. Under åren 1996-99, sångare och gitarrist i dansbandet Miami. Sedan 2011 är han frontare och sångare i det återuppståndna bandet Blåblus som var Björn Skifs kompband.

  Geraint Watkins är född 1951 i Abertridwr i Wales och startade sin karriär i början av 1970-talet i banden Red Beans And Rice och Juice on the Loose. Han flyttade till London och har sedan dess spelat med en mängd band och artister som Nick Lowe, Dave Edmunds, Van Morrison, Mark Knopfler, Paul McCartney, Shakin' Stevens, Carl Perkins, The Stray Cats, Eric Clapton och Status Quo för att nämna några. Geraint är aktuell som gästartist i Jerry Williams kompband Roadwork som nu turnerar i Sverige.

  Hans Sidén är född 1935 i Sundsvall men uppvuxen i Gårda i Göteborg. Hans karriär startade med sina förslag till inlägg i Göteborgs-Posten i augusti 1959, Skivbörsen, som föll tidningen i smaken och erbjöd honom att fylla en återkommande spalt med glimtar från filmens, teaterns och musikens område. Idag är Hans en erkänd låtskrivare, författare och en legendar som popskribent på GP med fingerkänsla för popkulturen i Göteborg under 1960-talet. Dessa insikter resulterade 1991 i boken "60-tals pop i Göteborg. Tages, Cue och jag och du" på närmare 600 sidor. För sitt stora filmkunnande och artiklar kring det rikliga bioutbudet i Göteborg fick Hans Sidén det allra första Big Ben-stipendiet 1975 och belönades 1981 med Filmpublicisternas "Guldpenna". Hans har även utmärkt sig som låtskrivare och bland Svensktoppsmelodierna märks Anna-Lena Löfgren med "Tomma löften - stora ord" 11 veckor och fyra som bäst 1975. Alf Robertson, Streaplers, Jan Öjlers, Carina Jaarneks, Mats Rådberg, Lasse Stefanz och Sten & Stanley är exempel på andra som tagit del av hans texter. I maj 2019 kompletterades boken "60-tals pop i Göteborg" med fotoboken "The Boy in the Paisley Shirt" - denna pop-era sedd genom hans kamera. Med boken följer en limiterad utgåva med låtarna "Daytripper" och "I don't need that kind of loving" med Göteborgsbandet The Shakers.

  Adress

  Radio Nostalgi

  Box 140

  439 08  FRILLESÅS

  logo.facebook.liten.jpg

  Kontakt                                    

  Tel: 0340-65 74 40

  info@radionostalgi.se  seo istanbulankara dershane