logga2.png
Skriv ut sidanStart > Events > De Gyllene Åren 2023
Start > Events > De Gyllene Åren 2023

vinjett2.jpg
                                                        De Gyllene Åren
                                                           En musikkavalkad från 1950 och 1960-talen

 

Artister

1972 vann Leffe Carlsson rikstävlingen Sveriges Rockprins på Gröna Lund i Stockholm. Året efter turnerade han runt om i Sverige som vår mest bokade folkparksartist. Leffe ingick också i Cheers och Fruit, vilka turnerade runt om i Norden. I samband med en turné i Nederländerna med gruppen Fruit hamnade låten Someday på de holländska hitlistorna och spelades frekvent i populära Radio Caroline. Leffe har också turnerat ihop med Bonnie Tyler och Elvis Presley-musikerna Scotty Moore och DJ Fontana.
Leffe Carlsson blev invald i Radio Nostalgi Hall of Fame den 15 november 2015 och firar 50 år som artist under 2023.
Som kuriosa kan nämnas att han är far till Andreas Carlsson - internationellt välkänd låtskrivare och tidigare jurymedlem i  artisttävlingen "Idol".

Mimmi Broberg är artist och sångerska och välkänd för framträdande på såväl små som stora scener och underhållare på kryssningsfartyg. Hon har gott påbrå som dotter till musikern och sångaren Lenne Broberg som var populär på 1960-talet och som soloartist fick en Svensktoppshit med "Mälarö Kyrka".

SeaBlue Band är ett väl intrimmat coverband med en repertoar från De Gyllene Åren och med känsla för spelglädje och god publikkontakt. Under sina hittills tio år har bandet sedan 2014 årligen medverkat ideellt i festivalen "Rock Mot Cancer RMC" i Hjo som har till syfte att samla in medel till Barncancerfonden i Väst. Bland de eminenta musikerna i bandet märks gitarristen och sångaren Phil Evans som behärskar all musik och i sin karriär spelat med olika band i såväl i Sverige som utomlands. Han har under många år turnerat med den engelska gruppen The Overtures som efter en invit till ett Sir Elton John party 2008 blev förband till hans Nyårsshow på the O2 Arena i London.

The Flashmen. Göteborg - ”Lilla London” - var pop- och rockmusikens Mekka under de två decennierna då Sveriges flesta musikklubbar dök upp som svampar i ”Götet” och tonåringarna fick sin egen musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle bli succéer inte bara här i landet utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade en publik som aldrig förr och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt. Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under kvällens föreställning i sällskap med The Flashmen - som firar sitt 60 års jubileum under 2023.

Kungsbacka Teater den 16 april 2023 kl. 18.00.

Speltid: 2,5 tim. inkl. paus. Servering finns.

Biljetter hos Kungsbacka Turistbyrå tel. 0300-83 45 95 och Ticketmaster.

Adress

Radio Nostalgi

Box 140

439 08  FRILLESÅS

logo.facebook.liten.jpg

Kontakt                                    

Tel: 0340-65 74 40

info@radionostalgi.seseo istanbulankara dershane