logga2.png
Skriv ut sidanStart > Events > Kungsbacka-Talangen
Start > Events > Kungsbacka-Talangen

KUNGSBACKA-TALANGEN

 

Bakgrund

-Idén till Kungsbacka-Talangen har jag burit på i flera år, berättar Royne Nilsson, radions kanalchef och producent. Det finns en uppsjö av kreativa och musikaliska ungdomar som samlas i garage och replokaler för att spela sin musik och skriva sina låtar.

Det finns goda sångförmågor och ungdomar som inte vill något hellre än att få pröva sitt keyboard, dragspel, gitarr eller annat instrument inför publik. Nu får de chansen att visa upp sina talanger för en bred publik i radion och samtidigt få lyssnarnas bedömning och röster.

Kunde man dessutom förena denna tävling med någon form av välgörenhet så ansåg jag att målet var uppnått. Med 25 års medlemskap i Lions bakom mig så föll det sig naturligt att låta Lions Club i Åsa hålla i telefonomröstningen och överskottet från denna få tillfalla Lions hjälpfond. Så tävlingen kommer verkligen att förena nytta med nöje. Övrigt överskott under arrangemanget kommer att stödja ensamkommande flyktingbarn i Kungsbacka kommun förmedlat av Lions Club i Åsa.

Barnes Studio och Ljudteknik i Frillesås ställer upp med instrument och nödvändig teknik vid uppspelningar och inspelningar av tävlingsbidragen. Företaget står också bakom de kostnadsfria inspelningarna av de fem vinnarlåtarna (singlar).

Kungsbacka-Talangen, som bygger på helt ideella insatser, stöds av Kungsbacka kommun genom Kultur & Turism och Kungsbacka Teater.

Arrangör:

Medarrangörer:                                                                                                           Samarbetspartner:

                                                                         
                                                                         Lions Club Åsa                                 Kungsbacka kommun


Kungsbacka Teater

Efter inspelning hos Barnes Studio och Ljudteknik blev 15 bidrag uttagna för telefonomröstning. Melodierna lades ut för avlyssning på tävlingens hemsida och presenterades därefter för omröstningen i radion.  13 av de tävlande framträdde vid finalen den 25 oktober 2014 på Kungsbacka Teater med Bosse Carlsson som konferencier. Gästartist var hårdrocksbasisten Magnus Rosén känd från bl.a. "Hammerfall".
Vinnare blev Paulina Wernborn med sin egen melodi "Är det värt?". Utöver diplom och blommor fick Paulina en kostnadsfri singelinspelning i vinst.

                                                              
                                                                              Paulina Wernborn vann med sitt bidrag "Är det värt?"


                                                             
                                                               Karl-Oskar Löfgren fick 2:a pris för sin version av Anthem ur musikalen
                                                               Chess, i mitten Paulina Wernborn och 3:e priset gick till Lovisa Viberg.

                                                              
                                                                Med blommor och applådåskor avslutades den lyckade finalen.
                                                              


Adress

Radio Nostalgi

Box 140

439 08  FRILLESÅS

logo.facebook.liten.jpg

Kontakt                                    

Tel: 0340-65 74 40

info@radionostalgi.seseo istanbulankara dershane