DE GYLLENE ÅREN

2019-01-24, 15:52:53  

     flashmen.450x335.jpg henry.ingolf.450x205.jpg

                                                 De Gyllene Åren

                                                                   En musikkavalkad från 1950 och 1960 talen

Göteborg - ”Lilla London” - var pop- och rockmusikens Mekka under de två decennierna då Sveriges flesta musikklubbar dök upp som svampar i ”Götet” och tonåringarna fick sin egen musik. Replokalerna var fullbokade med entusiastiska band som senare skulle bli succéer inte bara här i landet utan också utomlands. Det arrangerades popgalor och tävlingar som samlade en publik som aldrig förr och skivförsäljningen visade en brant kurva uppåt.

Det är denna atmosfär som vi får återuppleva under kvällens föreställning i sällskap med The Flashmen och The Goldens Days of Music vars medlemmar har sina rötter i dåtidens pop-och rockband i Göteborg. Men de har också spelat eller vikarierat i Schytts, Streaplers, Towe Widerbergs, Flamingokvintetten, Millas Mirakel, medverkat som studiomusiker i en mängd skivinspelningar samt i radio och TV.

Och kvällens repertoar bjuder förstås på en kavalkad av de pop- och rocklåtar som fortfarande står sig och alla minnen därtill från eran då bl.a. Elvis Presley, Johhny Cash, The Beatles, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Buddy Holly och Fats Domino toppade listorna.

Gäst inför kvällens konsert är Henry Fredriksson i De La Vi från Kungsbacka numera känd från TV-inslagen Landet Runt och Väst-Nytt jämte Radio Nostalgi. Han har imponerat stort och de röstlika Elvis Presleylåtarna finns nu även på skiva.

Kungsbacka Teater Fredag den 31 maj 2019 kl. 19.00

Speltid: 3 tim. inkl. paus.  Servering.

Biljettpris inkl. avgift: 295 SEK    Finns hos Kungsbacka Turistbtrå tel 0300-83 45 95 och Ticketmaster

Arrangör: Radio Nostalgi

Skriv en kommentar
Vilken färg har en gran?WDS News admin »