Bildsvep från konserten med Bruce Springsteen och E Street Band på Ullevi i Göteborg den 5 juli 2008

       Little Steven's Underground Garage kommer till Göteborg och Radio Nostalgi


 
 Programtablå
 Senaste nytt
 Musiken
 Om oss
 Hall of Fame
 Hem
  (Programtablå, Musiken och
   Om oss under uppbyggnad)
_________________________


  Nostalgigalan
 Kungsbacka-Talangen


   
Royne Nilsson och Little Steven under pressmottagningen på Park Avenue den 3 juli 2008 inför  lanseringen av Little Steven's radioshow i Radio Nostalgi - dagen före Bruce Springsteens första konsert på Ullevi. Premiären uppmärksammades av såväl rikstidningar som kvällspress jämte
radio och TV.

 
Bakgrund

Historien tar sin början med ett telefonsamtal i början av juni 2008 från Pentti von Fürstenrecht  i Borås. I egenskap av god vän till Steven Van Zandt i Bruce Springsteens E Street Band och med förtroendet att söka lämpliga radiostationer att sända Little Steven's radioshow, frågade Pentti Radio Nostalgis kanalchef Royne Nilsson om han kunde tänka sig att sända "Little Steven's Underground Garage".

Efter två korta introduktionssamtal senare träffades Pentti och Royne den 19 juni på radion för att bestämma produktions- och samarbetsformer. Någon timma senare ringer Pentti upp Jean Beauvior, chef för Little Steven's produktionsbolag Renegade Nation i New York och redogör för  överenskommelsen.

På förmiddagen dagen efter får Jean Beauvior radions mejl med vissa förutsättningar för programmet. Efter lunch är Little Steven i en studio i Amsterdam (där Bruce Springsteen just ska ha konsert) och spelar in trailers och stationsid för Radio Nostalgi. På eftermiddagen meddelar produktionsbolaget att licensavtalet är klart.

That's all.


Back Stage

På fredagskvällen den 4 juli var det mingel back stage före konserten. Här följer ett bildsvep:
 

Jean Beauvoir, Royne Nilsson och Steven Van Zandt träffades för första gången tillsammans.


Royne Nilsson och Pentti von Fürstenrecht har all anledning att se glada ut efter deras samsyn om
Little Stevens radioshow i Radio Nostalgi.


Little Steven och Claes-Håkan Olofsson som leder programmet "Rock och Pop med Classe".
 

Radio Nostalgis fotograf Lotta Nordström flankeras av Jean Beauvoir och Little Steven


Konserten

Prick klockan nio på fredagskvällen hade Bruce Springsteen och E Street Band intagit scenen och startade upp med "Born in USA". Publikkontakten var omedelbar och hela Ullevi gungade kvällen igenom med 58 000 entusiastiska åskådare. "Lotta på Liseberg" och "Allsång på Skansen" förbleknade till något intet emot den inlevelse som Ullevipubliken visade när den sjung med i samtliga nummer.

Den ljumma sommarkvällen inbjöd till en upplevelse av stora mått och efter tre timmars vistelse i det musikaliska himmelriket med Bruce Springsteen vandrade publiken stillsamt hem efter midnatt.
Det var stort, mäktigt och magnifikt.
 
Releaseparty på Hard Rock Café

Efter konserten blev det releaseparty på Hard Rock Café på Avenyn med anledning av Little Stevens radioshow i Radio Nostalgi.